9 en 10 oktober: rit 3 en 4 van Frankrijk naar Spanje

Gisteren dinsdag niets gehoord van Touhami.  Wetende dat hij doorheen slecht weer moest, zal hij waarschijnlijk te moe geweest zijn s avonds.

Vandaag, woensdag 10/10 heeft hij het natte Frankrijk verruild voor het minder natte Spanje. 

Na een platte gsm-batterij is het Touhami gelukt die voldoende op te laden voor een nieuwsflash. Met dank aan de Zwitsers (+ chocolade) naast hem op de camping.

Touhami vertelt dat hij vandaag door de Pyreneeën gereden is: een streek met prachtige panorama’s en hij heeft dus veel foto’s en filmpjes gemaakt. (Hij probeert er enkele door te sturen)

Het was voor hem een vermoeiende rit: heel veel concentratie vereist omwille van de stijgende en dalende wegen en scherpe bochten.

Ook de motto heeft enorm afgezien; de zware bagage (vooral de tent) belast de banden te veel.  Dit betekent een hoek afsteken van zo’n 1000km om in Banjul te geraken, of nieuwe banden kopen (€300).

Na 424 km heeft hij het doel van de dag bereikt: San Vicente de la Barquera
 
Een stad met veel industrie en veel schorrie morrie. Touhami is dus terug de bergen ingegaan op zoek naar een veiligere plaats om te overnachten. Bij aankomst op de camping van Santillana del Mar, is het lichtjes beginnen regenen. Hij kijkt uit naar het warme Afrika.

Vandaag is ook de motor omvergevallen door het gewicht (touhami zat er niet op!), hierdoor is er lichte schade aan de rechterzijde.

Zijn gemoed is ok, zithouding op de motor zeer goed. Hij vindt het belangrijk dat hij na minstens elke vier dagen op schema zit, en dat heeft hij vandaag ook bereikt.

Foto's van de dag:



onderste foto: "Bij de graf van General antonio sagardia ramos. Aan de graf te zien betwijfel ik of hij echt graag gezien was." (Touhami)
 
Groetjes Lies

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten