23 oktober: rit 16 naar de grens met Gambia

Even vòòr de middag is Touhami aangekomen aan de grens met Gambia.  Enkele formaliteiten, en dan "steeke rechte" naar Banjul.  Meer nieuws later vandaag ... groetjes Lies

 The Gambia: Op de kaart lijkt het één land, maar door de bizarre koloniale geschiedenis vormt Gambia nu een kleine, onafhankelijke enclave binnen Senegal. De landen delen naast een gezamenlijk verleden nog meer: ook wat betreft landschap, samenstelling van de bevolking, cultuur en economische ontwikkeling zijn er grote overeenkomsten.
Toch zijn de vele pogingen in het verleden om één Senegambia te vormen steeds mislukt. Maar beide landen blijven tot elkaar veroordeeld; op z'n minst lijkt betere economische samenwerking voor de hand te liggen. Voor veel jongeren verloopt de overgang naar een moderne samenleving in beide landen te langzaam: zij zoeken hun heil in het buitenland. Voor de buitenlandse bezoekers zijn Senegal en Gambia prettige en rustige landen, met een vriendelijke bevolking, fraaie natuur, veel zon en relatief goede voorzieningen. (bron: Landenreeks 11.11.11)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten