13 oktober: platte rust in Portugal

Vandaag neemt Touhami een dagje vrij. Dit geeft hem de mogelijkheid om kledij te wassen en de moto een onderhoudsbeurt te geven.

 

Op de camping in Almada veel Belgen en Hollanders, weet Touhami te vertellen.


Deze namiddag wil Touhami Lissabon gaan bezoeken. Deze prachtige stad ligt dichtbij Almada. De veerponten over de Taag bieden een mooie kans de stad Lissabon vanaf het water te bekijken. Als je de pont naar Almada aan de zuidoever van de Taag neemt, kun je bij de aanlegsteiger de bus nemen naar ...



...het reusachtige Christus-standbeeld Cristo-Rei, dat in 1959 naar het voorbeeld in Rio de Janeiro gemodelleerd is en over Lissabon en de Ponte 25 de Abril uitkijkt. Je kunt ook in een half uur naar het beeld wandelen, maar blijf dan wel zo dicht mogelijk langs de Taag, want de route door het centrum van Almada is niet bepaald aantrekkelijk en duurt langer. Het 110 meter hoge monument is te beklimmen, maar vanaf de kaap heb je ook al een fantastisch uitzicht over Lissabon. Het kan hier stevig waaien, en dan hoor je de wind tussen de spijlen van de enorme hangbrug in de verte door gieren.


 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten